Bizden Haberler

Borche, akıllı üretime doğru

Borche, akıllı üretime doğru

Borche, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletine bağlı Jacksonville'de Walmart için üretim yapan bir firmaya anahtar teslim proje yapmıştır. Burada konu olan üretim hattı UL sertifikası alarak, plastik endüstrisinde bir ilke imza atmıştır.

Bahsi geçen üretim sistemi, bir adet çöp kovası ve bir adette kova üretmek üzere iki hattan oluşmaktadır. Kova hattı Borche BU800 (kapak ve diğer aksesuarlar) ve BU1500 (gövde) serisi olmak üzere iki adet akıllık teknoloji ile donatılmış, çift plakalı plastik enjeksiyon makinesinden oluşmaktadır. Bu hatta 55 litre, iki farklı tipte 68 litre, 75 litre ve 85 litre kovalar üretilebilirken, kalıp değişimleri ve farklı paketleme biçimleri otomatik olarak yapılabilmektedir. Borche'un, üretim ve paketleme çözümleri sayesinde, ürün et kalınlıkları 2-2,5 mm'den 1,5-1,8 mm'ye düşürülerek, ağırlıkta %40 ve lojistik maliyetlerinde %50 tasarruf sağlanmaktadır. Bunun bir sonucu olarak, verimlilik artırılmış ve tüm çevrim süresi 42 saniyede tamamlanmıştır. 

Endüstri 4.0 bütün dünyaya yayılırken, Borche rakiplerine göre bir adım önde olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Çin Plastik Makine Endüstrisi Birliği'nin (CPMIA) başkanlığını yapmakta olan Borche Yönetim Kurulu Başkanı Kangjian Zhu, bu konuda önderliği üstlenerek, Çin'in Endüstri 4.0 yolculuğunun 2025 yılında "Made in China" sloganı ile daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.